Jamon...jamon...





Before I came to live in Andalusia, the jamon serrano was some delicatessen
which I ate parcimoniously in Parisian tapas bars or at the Iberian counter
of Lafayette Gourmet. And now that I live in the south of Granada, jamon
has become a religion. As you constantly see those cured hams hanging from
the ceiling in any little deli, it's very difficult to ignore this authentic Spanish 
product...The jamon connaisseurs will notice the difference in taste between
an ordinary jamon and the jamon bellota produced in the Sevilla area. Usually,
I am more of a sweet tooth but I'm now addicted and have nearly a daily dosis.
In spite of the crisis, this sweet addiction is still affordable....may it last...!

Avant de m'installer en Andalousie, le jamon serrano pour moi était
un pur produit de delicatessen que je goûtais avec parcimonie dans des
bar à tapas parisiens ou au comptoir ibérique de Lafayette Gourmet.
Et depuis que je vis au sud de Grenade, le jamon est presque devenu une religion.
À force de voir ces jambonneaux suspendus au plafond dans la moindre petite
boucherie/charcuterie, difficile d'ignorer ce pur produit espagnol...
Les connaisseurs feront la différence entre un jamon ordinaire et le jamon bellota
produit aux environs de Séville. Moi qui d'habitude préfère le sucré, je suis
devenue accro à ma dose presque quotidienne. Malgré la crise,
ce péché mignon reste encore abordable....pourvu que ça dure...!


Comments

Jojo said…
That's a beautiful photo and how it gives the hanging jamon an artistic beauty. I love the amber tint.
Joyful said…
I love ham but haven't eaten it dried. It sounds good ;-)
Thank you Jojo...Spanish ham is gorgeous and...delicious !

Hi Penny, you must try it without hesitation ! :-)
Nadezda said…
Ces jamon qui pendent, me rappellent des beaux souvenirs d'Espagne :)

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